Hús mellé idális köret

Változatos menüt zellerfőzelékkel!

A paraj-, a zöldbab- vagy a póréfőzelék mellé íme egy újabb: a zellerfőzelék szintén nagyon finom köretnek a húsok mellé.

2012.01.26 06:29ma.hu

A főzelékek sorában nem a legmegszokottabb, de igen ízletes és húsokhoz kiváló a zeller főzelék. Hogyan készítsük el?

Hozzávalók:

- 30 dkg zellergumó
- étolaj
- zsálya
- borsmenta
- só, szójaszósz, kukoricaliszt

A zellert meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Olajon kevés vízzel puhára pároljuk.

Behabarjuk 1 evőkanál szójaszószból, 3 evőkanál kukoricalisztből és az ízlés szerint használt zöldfűszerekből készült habarással. Egy percig összeforraljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.