Egyszerűt és nagyszerűt

Na, milyen volt a tejfeles uborkasaláta őse?

Eredetileg egy kis olívaolaj is kellemes ízt kölcsönzött az uborkasalátának - ha a régimódi változatot szeretnénk elkészíteni, ne hagyjuk ki!

2012.01.11 06:29ma.hu

Az alábbi recept a tejfeles uborkasaláta őse - bőséges joghurttal nyakon öntve és egy kis olívaolaj hozzáadásával. Lássuk, hogy készült.

Hozzávalók:

- 1 uborka
- 2-3 dl joghurt
- csipetnyi só
- pár csepp ecet vagy citromlé
- néhány csepp olívaolaj

Az uborkát meghámozzuk és apró szeletekre vágjuk. A joghurtot egy kis sóval, olívaolajjal és citromlével - vagy ecettel - felkeverjük.

Helyezzük az uborkát egy kis tálba, és öntsük rá a joghurtot. Tálaljuk hidegen. Meleg napokon igen frissítő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.