Frissítő és finom saláta az ebédhez

Van, aki a paradicsomot bohókásan szereti...

Egy frissítő saláta jól jön a hűvös őszben és a téli hidegben is: vajon milyen a paradicsomsaláta bohókás változata?

2011.11.10 06:29ma.hu

A bohókás típus nem egyszerű paradicsomsaláta - van bőven benne, ami az ízét egy kicsit megbolondítja!

Hozzávalók:

- 400 g kemény paradicsom
- 1 alma nagyságú zeller
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 friss bazsalikomlevél
- 4-5 szem mandula
- 4-5 szem dió

Az öntethez:

- 1 evőkanál salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só

A zöldségféléket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot felszeleteljük, a zellert gyufaszál vékonyságúra, a hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot.

A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, lazán a salátához keverjük, tetejét megszórjuk a durvára vágott mandulával és dióval. Azonnal tálalhatjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.