Olívabogyó, tök és csirkesaláta az élen

Akár 125 kalóriával is kevesebb: ezeket cseréld le a menüben!

Meglepő, hogy néhány étel lecserélésével milyen változtatásokat érhetünk el: aki fokozatosan fogyna, iktassa be ezt a néhány egyszerű cserét!

2012.01.07 08:55ma.hu

Mint arról már korábban is írtunk, olykor elég pár élelmiszer kicserélése egy hasonlóra, de egészségesebbre, és a kilók elkezdenek apadni. Ne hagyjuk el például a desszertet, de cseréljük a jégkrémet gyümölcsökkel és fahéjjal készített görög joghurtra.

Az élelmiszer-cserék hozzájárulnak, hogy energetikusabbak legyünk és megkönnyítsük az emésztőrendszer munkáját. Szervezzük újra táplálkozásunkat! Válasszunk olyan ételeket, amelyek vitaminban és antioxidánsban gazdagok.

Minimalizáljuk a súlygyarapodás esélyét. Lássuk, mit tehetünk még a karcsúbb alakért.

- Chips helyett fogyasszunk pattogarott kukoricát

Abból is a nem sós változatot. Így 70 kalóriát takarítunk meg. Az étel ízét lehet élvezni, miközben észrevétlenül szabadulunk meg néhány felesleges kilótól.

- Taco helyett csirkesalátát

Ha kétségbeesetten szeretnénk ledobni a súlyfeleslegünket, nagyon hasznos ez az élelmiszer-csere: a Taco zsírban gazdag étel, a csirkesaláta azonban zöldségekkel és egészséges öntettel készül. 250 kalóriát is megspórolhatunk magunknak.

- Vaj helyett parmezán sajtot

Adjunk le kilókat diéta nélkül, cseréljük a vajat parmezán sajtra. Pörgessük fel anyagcserénket azzal, hogy kalciumban és fehérjében gazdag ételt fogyasztunk. Teljes kiőrlésű kenyérre és parmezán sajttal remekül elütjük az éhséget, és 80 kalóriával eszünk meg kevesebbet.

- Pitéket a tökös pitére

A fogyni vágyók cseréljék le a piteféléket tökösre. A tök ugyanis alacsony kalóriatartalmú, és vitaminokkal tölti fel a szervezetet, hozzájárulva az anyagcsere és az emésztés megfelelő működéséhez. Takarítsunk meg így 170 kalóriát!

- A burgonyapüré helyett főtt, édes burgonyát

Az édes burgonya jó barátunk a fogyásban. Kalóriaszegény, de antioxidánsban és vitaminban gazdag. Legokosabb tehát, ha főtt, édes burgonyát fogyasztunk köretnek. Étkezésenként 140 kalóriát takarítunk meg.

- A diófélékből készült mix helyett olívabogyót


Ha csipegetni vágyunk, válasszuk a kis tálban ízlésesen felszolgált olívabogyót. Fontos szerepet játszik a zsír szervezetünkből való eltávolításában. Ezzel a cserével 125 kalóriával kevesebbet fogyasztunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.