Elég néhány apró változtatás az étrendben?

6 cserével dundiból vékonyra cserélheted magad

Olykor néhány egyszerű változtatás is látványos eredménnyel járhat. Lehet, hogy csak egyszerű cseréken múlik a fogyásunk?

2011.12.29 18:55ma.hu

Ne mondjunk le az ízletes ételekről, csak cseréljük őket egy kicsit könnyedebb és egészségesebb változatra. Már 6 apró csere is sokat jelenthet az alakunkra nézve.

A kilókat könnyebben lefaraghatjuk, ha nem koplalunk, hanem kicsit mást eszünk, mint korábban. De ettől még finomat. Mit érdemes kicserélni?

1. Műzli szeletek helyett diós rágcsálnivalót

A műzli szeletek nem segítik a fogyást - ha egy gyors energialöketre vágyunk, egy diós változat biztonságosabb. Szárított gyümölcs is van benne, amely rostokkal és antioxidánsokkal tölt fel bennünket.

2. Palacsinta helyett tojásos szendvicset

Amerikában reggelire is sokszor fogyasztják, ám a cukros palacsinta helyett sokkal jobb választás egy teljes kiőrlésű péksüteménnyel készült, tojásos szendvics, amelyben saláta is van. Energiát ad a naphoz és alacsony a kalóriatartalma, az anyagcserét pedig felpörgeti.

3. Késő esti rágcsák helyett smoothie-t

Késő esti órákban ne álljunk neki teletömni a hasunkat, inkább igyunk meg egy gyümölcsös vagy zöldséges smoothie-t. Az éhséget csökkenti, és megóv az éjjeli hűtőszekrény-megrohanások okozta pluszkilóktól. Rostban és vitaminokban gazdag ez a nyugtató ital, mely hozzájárul kiegyensúlyozott étrendünkhöz.

4. Dupla sajtburger helyett salátával megpakolt hamburgert

Nem nagy változtatás, de jelentős kalóriamennyiséget faragunk le vele. Egy paradicsommal, mustárral és salátával készülő hamburger sokkal jobb választás, mint a kalóriabomba sajtburger. Megmarad a gyorsétel élvezete, de kevesebb kalóriával jár!

5. Spagetti helyett egészséges töltelékkel készült tésztát

A kalóriadús spagettit cseréljük le olyan tésztára, amelyet fokhagymával, paradicsomszósszal, olajjal és ecettel készítünk. A szükséges energiát biztosítja, ahogyan azt is, hogy ellenálljunk a kísértésnek és rávessük magunkat a kalóriabomba spagettire.

6. A teljes tojást tojás fehérjére

Ha a tojás sárgáját kihagyjuk és úgy készítjük el a rántottát, egy egyszerű változtatással jelentős mennyiségű kalóriát takarítunk meg. Próbáljuk ki az alacsony zsírtartalmú reggeli hatását az anyagcserére és az emésztésünkre!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.