Csupán néhány étel az étrendbe a gyors fogyáshoz

5 egyszerű napi trükk, amivel lesoványodsz!

Közeledik az újév, a fogadalmak között egész biztosan ott lesz sokaknál a fogyás - intsünk búcsút a pluszkilóknak néhány egyszerű trükkel!

2011.12.21 16:55ma.hu

Ki ne tervezné el az év végén, hogy mostantól teljesen új ember lesz? Az új esztendőben többet tesz egészségéért, lefogy, megújítja magát...persze, aztán nem mindenki tartja be a fogadalmát.

A diéta különösen megerőltetőnek tetszik. Ne gondoljuk azonban azt, hogy minden fogyókúra koplalásból áll. Készítsünk táplálkozás-tervet ízletes ételekkel és alacsony kalóriás, kevés zsírtartalmú étkekkel, így sokkal nagyobb kedvvel fogunk majd bele a diétába.

Változtassunk étkezési szokásainkon, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel és magvakkal dúsítva a napi étrendet. Íme néhány trükk, hogyan is végezzük az egészségesebb étkezésre váltást. Égessünk kalóriát éhezés és egyéb radikális súlycsökkentő módszerek nélkül.

Fahéjat az anyagcseréért

Számos tanulmány igazolta, hogy a fahéj hozzájárulhat a cukor feldolgozásának folyamatához. Fogyasszunk egy evőkanál fahéjat naponta, hogy inzulinszintünk megfelelő legyen. Teába, kávéba vagy rágcsálnivalóba is rakhatjuk.

A készleveseket felejtsük el!

Készítsünk saját zöldségleveseket, a mennyiség akár több napra is elég. A készlevesek, amelyeket boltban kapni, magas kalóriatartalommal rendelkeznek. Nincs rájuk szükségünk!

A saját készítésűbe ráadásul olyan egészséges hozzátevőket rakunk, amilyet csak akarunk. A csomagolt levesek tele vannak mesterséges tartozékokkal.

Homárra fel!

A homár az arginin nevű aminosavban gazdag. Újabb tanulmányok szerint nagyon hatékonyan segíti a fogyást. Használjuk ki ennek az aminosavnak a karcsúsító hatását!

Készítsünk ízletes salátákat és ételeket homár felhasználásával, hogy jótékony hatásait minél nagyobb mértékben élvezhessük.

Ne tegyünk rá pepperónit!

A pepperóni extra magas zsírtartalommal bír, ezért a pizzánk tetejére ne tegyünk belőle. Válasszunk alacsony zsírtartalmú sonkát, ez legyen a feltét hús része. Az egyszerű trükkel akár 80 kalóriát is megtakaríthatunk. A szendvicsek és egyéb rágcsálnivalók esetében is alkalmazzuk.

Spenóttal a fogyásért

Gyorsabban lefogyunk, ha napi étkezéseinkbe egy kis spenótot is beiktatunk. Ez az egészséges zöldség tele van vassal, amely az oxigén szállítását segíti az izmok felé. Fontos az anyagcsere sebessége szempontjából, mert így könnyebben lebontódnak a meglevő zsírlerakódások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.