Jól nézd meg, mit eszel, mert odavágsz a fogyásnak

"Csak gyorsan megeszem, mielőtt..."- diéta-katasztrófa közeleg!

Könnyen lehet, hogy napközben észre sem vesszük, mennyire egészségtelen dolgokkal tömjük magunkat, azzal a felkiáltással, hogy csak éhségcsillapítóként szolgál az a szendvics.

2011.08.08 10:45ma.hu

Munka közben, munkába vagy iskolába menet, illetve onnan jövet nagyon rossz döntéseket hozhatunk - ami az evést illeti. Ha csak nem tudjuk, mit érdemes rendelni.

Többnyire nem tulajdonítunk a "csak gyorsan megeszem, mielőtt..."- típusú ételeknek nagy jelentőséget, pedig nagyon is befolyásolják a fogyókúránkat. Íme a néhány legrosszabb választás, olyan szendvicsek és társaik, melyek rejtett kalóriákkal vannak tele.

Egy szépen kinéző szendvics, amely egészségesnek látszik, is tartalmazhat összetevőket, melyekkel máris haza van vágva a fogyókúra. Nem mindegy ugyanis, milyen szalámi van abban a szendvicsben, és hányféle sajt - bár már egyféle sajt is lehet olyan kalóriadús, hogy önmagában gondot jelent...A sótartalom sem mindegy, és erre sem figyelünk fel túlságosan.

Jobban tesszük, ha füstölt, grillezett hússal (leginkább csirkével, pulykával) töltött szendvicset választunk, az ilyen típusok általában 1 gramm telített zsírt tartalmaznak. Jöhet a saláta, a paradicsom, a light majonéz, ezekkel ugyanis kevesebb kalóriát fogyasztunk el.

A sok majonézzel és sajttal készült finomságoktól óvakodjunk! Egy ilyesmivel tömött szendvics sokkal több zsírt rejt, mint amennyit egy nap alatt ajánlott fogyasztani!

Sőt, ha nagy adagot választunk belőlük, több kalória kerül szervezetünkbe, mint amennyire egy egész álló nap során szükségünk van. Különösen az extra méretű, duplán tömött szendvicsektől óvakodjunk...

A szalonnával, bacon-nel megrakottak ugyancsak rossz választások, helyette inkább jöjjön a marhahús, teljes kiőrlésű zsemlében. A sajt és a hizlaló szószok kihagyásával egyébként a marhahúsos szendvics is egészséges eledel.

A krémes, finom saláta-öntetek csábítóak, de sajnos igen sok kalóriával dobnak meg bennünket.

Mi ajánlott?

A hizlaló majonéz helyett finom és egészséges megoldás lehet a mustár és a méz! Remek ízesítés, de kevesebb kalória. Ha fontos számunkra a fogyókúra, fogyasszunk magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű kenyeret, péksüteményt, és a sovány, fehérjedús, grillezett hús mellett sok zöldséggel tömjük meg a szendvicset.

Ha kevésnek találjuk az ételt ilyen formában, gyümölccsel egészítsük ki a menünket. A zöldségek között ajánlottak a savanyúságok és a hagyma is - remek ízesítések, de kevés kalóriát jelentenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.