Rágó helyett diót és mandulát a fogyásért!

Csak 6 ételt iktass ki - máris soványabb lehetsz!

Olykor elég, ha néhány szokásunktól megszabadulunk, és máris fittebbek leszünk - így van ez az ételeinkkel is. Lássuk, mint érdemes egészségesebbre cserélnünk, hogy előbb lefogyjunk!

2012.01.02 16:55ma.hu

A pluszkilók bizony előnytelenné teszik a testet. Lehetséges, hogy nem is ettünk olyan sokat, mégis híztunk?

Előfordulhat, hogy néhány, naponta, rutinszerűen használt ételünk rontja a fogyási esélyeinket. Érdemes elhagyni őket és helyettük rostban és vitaminban gazdag falatokat bevetni. Zöldségre, gyümölcsre mindig ajánlott váltani, de van itt néhány egyéb lehetőség is...

1. Cseréljük a barbecue szószt szárított gyógynövényekre

A barbecue szószok csak kalóriával tömnek bennünket. Öntetet és szószt inkább olyan összetevőkből állítsunk össze, mint például kapor, zsálya, menta, tárkony és bazsalikom. Mesés ízt adnak az ételeinknek, és nem hizlalnak!

2. Diót és mandulát a rágógumi helyett!

Megszállott rágógumizók vagyunk? Sajnos, ez a szokás is megdob bennünket egy adag kalóriával. Az egészségtelen kalóriabomba helyett rágcsáljunk inkább diót és mandulát. A napraforgó magok is jó választások, ráadásul enyhítik a rágózás iránti sóvárgást. Rágózás közben sok levegőt is nyelünk, ezért akár puffadást is okozhat a gumi.

3. A diétás ételek helyett együnk egészséges gyümölcsöt!


Ha már egyszer fogyókúrázunk, jobban tesszük, ha az alacsony kalóriás és mindenféle diétásként hirdetett étel helyett (amelyek sokszor mesterséges cukrot tartalmaznak) inkább egészséges gyümölcsöket és zöldségeket eszünk.

4. Majonézes saláta helyett mediterránt!

Nagyon sokan szeretik a majonézzel készült salátákat, ám nem árt tudni, hogy a majonéz is komoly kalóriabomba. A mediterrán saláta sokkal jobb döntés, amelybe koktélparadicsomot, olívabogyót, uborkát, csicseriborsót is tehetünk: kalória helyett vitaminbomba, és nagyon ízletes!

5. Vajas kenyér helyett mandulavajat és gyümölcsöt

Hajlandóan vagyunk mindennapi szokásainkat igazán egészséges reggelire cserélni? Kenjünk mandulavajat teljes kiőrlésű kenyérszeletre, mellé pedig gyümölcsök és zöldségek kerüljenek a tányérra. Így telíthetjük gyomrunkat vitaminban gazdag ételekkel és hosszabb ideig nem leszünk éhesek.

6. A húsos szendvicsben legyen hal!

Ha gyorsan szeretnénk súlyt veszíteni, véghez kell vinnünk néhány komolyabb változtatást a táplálkozásunkban: például a megszokott húsos szenvdicsbe kerüljön hal.

A lazac kiválóan felpörgeti az anyagcserét, ráadásul Omega-3 zsírsavban is gazdag, amely a gyorsabb zsírégetéshez járul hozzá. Keverjük a lazacot kaliforniai paprikával és egy kis citromlével, hogy igazán finom legyen!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.