Remekül fogyhatunk és nem kell erőfeszítés

Biztos van otthon: ezekkel az ételekkel legjobb a zsírégetés!

A fokozatos fogyás legjobb eszköze, ha naponta olyan ételeket eszünk, amelyek harcolnak a zsír ellen, és hosszabb időre telítenek.

2012.01.01 11:00ma.hu

Mit együnk, hogy fittek legyünk? A válasz nem túl bonyolult. Mindennapi ételeink közül azokat fogyasszuk elsősorban, amelyek "zsírgyilkosok", finomak és hosszú időre telítik a gyomrot.

A tojás például 78 kalóriát jelent - darabonként. Finom kis energiaforrás, fehérjében gazdag. Legyen tükörtojás a reggelink; csökkenti az étvágyat, és közel 330 kalóriával kevesebbet fogyasztunk el a nap folyamán. Legjobb, ha olívaolajjal vagy főző spray-jel készítjük. Ropogós lesz a széle, de nem zsíros!

Az étcsokoládéból nagyjából 30 gramm 170 kalória. Ha törünk olykor belőle, a következő étkezés alkalmával kevesebb ételt eszünk. Az étcsoki összetevői ugyanis lassítják az emésztést, és hosszabb ideig telítettnek érezzük magunkat. Nem mellesleg egy kis darab csokoládé csökkenti az édesség-, a sós és zsíros ételek iránti vágyat.

Részesítsük előnyben a fűvel etetett állatok tejéből készült sajtot - például a kecskesajtot, vagy a fetasajtot. Ezekből egy 30 grammos szelet nagyjából 76 kalória. A bennük található linolsav miatt több zsírt égetünk el és telítettebbnek érezzük magunkat.

Fogyasszunk lefölözött tejet. Egy csésze 86 kalória. Nemcsak a gyermekeknek tesz jót a tej. A benne levő fehérjék, a tejsavó és a kazein miatt telítettebbek leszünk, mint egy-egy cukros italtól. A linolsav ugyancsak harcol a zsír ellen.

Együnk narancsot! Rosttartalmának köszönhetően az egyik legtelítőbb gyümölcs, és akik sok rostban gazdag ételt esznek, vékonyabbak.

Ha szeretjük a burgonyát, ne hanyagoljuk, de ne zsíros sültkrumpliként fogyasszuk. Mindegy burgonyadarab nagyjából 160 kalória. Háromszor olyan telítő azonban, mint egy szelet fehér kenyér. A benne levő keményítő pedig segíti a zsírégetésünket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.