Remek leves készíthető ebből a borsóból is

Finom lesz, de a csicseriborsót hagyjuk magára éjszakára!

A csicseriborsó leves elkészítése előtt érdemes egy éjszakára beáztatni az alapanyagot, azaz a borsót - majd nekiláthatunk a finomság elkészítésének.

2012.01.27 06:29ma.hu

A csicseriborsó a sima borsónál kevésbé közkedvelt, de a belőle készült ételeket is érdemes megkóstolni, különösen a csicseriborsó levest.

Fotó: thefoodist.com

Hozzávalók:

- 15 dkg csicseri borsó
- 1 liter víz (az áztatóvízzel együtt)
- 1 fej hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 kávéskanál tengeri só
- 1 csokor petrezselyem

Kuktában áztassuk be egy éjszakára a csicseri borsót. Másnap zárjuk le a kuktát és főzzük puhára a borsót kb. 1 óráig. Hűtsük le a kuktát és nyissuk ki, adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket és a sót.

Főzzük tovább 20 percig közepes lángon, míg puha nem lesz a zöldség. Turmixoljuk el és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a kitálalt levest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.