Így készül a gazdag változat

Dobja fel napját egy könnyed borsólevessel!

Vannak, akik kifejezetten rajonganak a levesekért - mások legszívesebben kihagynák őket. A zöldborsóleves azonban egy könnyed és ízletes változat. Azoknak, akik szeretnék megkedvelni a leveseket, igazi kedvcsináló!

2011.12.18 07:29ma.hu - Fotó: gumimacik.com - receptbazar.hu

Nincs finomabb egy könnyű zöldborsólevesnél - ez a gazdagabb változat, hiszen a levest gomba és galuska nélkül is el lehet készíteni. Így azonban igazán különleges és még ízletesebb.

Fotó: receptbazar.hu

Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg fejtett zöldborsó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- őrölt bors
- ½ csokor petrezselyem
- 8 dkg sárgarépa
- 1 liter húsleves
- 5 dkg gomba

A sárgarépát szeletekre, a gombát kis kockákra vágjuk. A fazékban felforrósított vajra tesszük a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a sárgarépát és a gombát, megszórjuk liszttel. Világosra pirítjuk, majd felöntjük húslevessel és kis vízzel.

Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és kb. 25 percig főzzük. A végén lisztből, tojásból és vajból készült galuskát szaggatunk bele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.