Revü, tánc, művészet...

Gazdag programok három hónapon át: Indul a Budapesti Nyári Fesztivál!

Sztárokat, új bemutatókat és változatos programot és rengeteg újdonságot kínál idén is a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át!

2008.05.09 14:25ma.hu

Pat Matheny, Vaya con Dios, Vikidál Gyula, Csengeri Attila, Puskás Péter, Edvin Martin, Pintér Tibor, Gallusz Niki, Koós Réka, Pindroch Csaba, Kéri Kitty és sok más sztár egy fesztiválon belül!

Sztárokat, új bemutatókat és változatos programot és rengeteg újdonságot kínál idén is a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át!

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezett Fesztivál legkiemelkedőbb bemutatója Wildhorn - Knighton- Valla- Molnár: A Vörös Pimpernel látványos kosztümös musical-e lesz Csengeri Attilával és Koós Rékával a főszerepben, a Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátékaként.

"Műfajok egymásért” szlogennel mutatják be Gounod- Shakespeare: Rómeó és Júliáját, mely egy műfaji ötvözet lesz a próza, az opera és a balett izgalmas kavalkádjában.

Az előadás rendezése kihasználja a Margitszigeti nagyszínpad adottságait, és látványos mega produkcióban kelti életre Rómeó és Júlia szerelmét.

Az opera megszólaltatásához szimfonikus zenekar, kórus, tánccsoport, balett, a prózai szereplők együttesen, egyensúlyban alkotják produkciót. A kosztümös, díszletes, előadásba integrált műfajok különleges élményt és erős drámai hatást kívánnak közvetíteni.

Igazi különlegességnek ígérkezik a Táncrobbanás, melynek sztárvendége a fiatal tehetség, " A csillag születik" sztárja Kovácsovics Fruzsina lesz. A táncrobbanás egy fantasztikus tánckoktél, amely magával ragadja a közönséget.

Az est olyan ismert művészek közreműködésével jön létre, mint Catherine Gallagherrel, Írország Nemzeti Bajnokával, The Irish Dance Experience szólistájával, Jalits Edit balett művésszel, a Budapest Balett első szólistájával és Vass Dórával, Magyarország RG bajnokával.

A Táncrobbanás nem csak egy esti program, hanem egy életérzés, egy üzenet mindazoknak, akiket a tánc varázslatos világa rabul ejtett. A szerelem rapszódia című bemutató válogatás Gerswin műveiből Horgas Eszter, Vukán György, Fekete Kovács Kornél, és Szakcsi Lakatos Béla előadásában.

Természetesen a 2007-es évad ősbemutatója, a Drakula musical, idén sem hiányzik a repertoárról Pintér Tiborral és Gallusz Nikolettel a főszerepben.

A Margitszigeten Szentpéteri Csilla a 100 Tagú Cigányzenekarral ad estet, s itt koncertezik Horgas Eszter, Vukán György, illetve Pat Metheny és triója is.

Operák, revü és táncelőadások között is válogathat majd a közönség. Ismert művészek és sztárok közreműködésével közel 100 program valósul majd meg a nyári hónapokban.

A Városmajorban klasszikus és kortárs színdarabok, valamint minden vasárnap gyermekelőadások várják a látogatókat, többek között az Imádok férjhez menni, Portugál, az Anconai szerelmesek, a Tévedések vígjátéka, a Dominó, a Viktória, A Pál utcai fiúk, és a Fiatalság bolondság.

Budapesti Nyári Fesztivál weboldala a www.szabadter.hu megújulva, színesebb és izgalmasabb formában, sok érdekes információval és a 2008-as évad legfrissebb programjával várja látogatóit.

[1/5]next
  1. 1. oldal
  2. Budapesti Nyári Fesztivál júniusi programja:
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal
  5. 5. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.