Klasszikus koncertek Pünköskor!

Pünkösd Badacsonyban: Fiatal Művészek Fesztiválja

Első ízben rendezi meg a Fiatal Művészek Fesztiválját a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 2008. május 10-12. között. A bevallottan hagyományteremtés céljával szervezett eseményen a klasszikus koncerteket a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai adják.

2008.05.08 18:30ma.hu

A badacsonyi Dísz téren szombaton (május 10.-én) délelőtt 11-kor kamarakoncert lesz. Délután 2 órakor népszerű dallamok fúvós-átirataival a Weiner Brass zenekar mutatkozik be, este 8-kor pedig a Weiner Fúvós Kamarazenekar Esti mesék című - szórakoztató szimfonikus átiratokból összeállított - estjére kerül sor.
 
Egy másik helyszínen, a Szegedy Róza-házban 4 órakor lesz kamarakoncert, a Bazalttemplomban pedig du. 6-kor reneszánsz és barokk művekből adnak szerenádot. Vasárnap délelőtt 11-kor Pünkösdköszöntő menet indul a Bazalttemplomból, délután 6-kor egy fiatal ütős (Bolgár András Dániel) szólómarimba estje várja a vendégeket. 

A Badacsony Park-Díszkútnál délután két részben (2-kor, illetve 4-kor) a C. Jazz Band, a Dísz téren pedig este 8-kor a Chameleon Bigband játszik. Hétfőn (május 12.-én) 11 órakor "Reggeli ébresztő" elnevezéssel a Percussion duó (Péter Máté és Balog Péter) koncertje hallható a Dísz téren. Déli 1-kor a Szegedy Róza házban rézfúvós kamarazene lesz, ezzel egyidőben (14:30-kor) tartják - záróhangként - a Weiner Ütőegyüttes koncertjét a Dísz téren, ahol a fesztivál mindhárom napján kézművesvásárral, játszóházzal egybekötött egésznapos családi programok is lesznek. 

A Pünkösd Badacsonyban elnevezésű eseményen, a szervezők szándékai szerint, hagyományok, népszokások kelnek új életre a gyalogosan túrázó, a lovaskocsival, vagy kisvonattal közlekedő látogatók segítségével. A termékenység, az újjászületés és a párválasztás ünnepe alkalmából tömeges eljegyzést tartanak a helyiek számára legendás hangulatot idéző Rózsakőnél. 

A Kisfaludy és a névadó Szegedy Róza románcát őrző legenda adta az ötletet, hogy tömeges eljegyzést szervezzenek. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.