Revü, tánc, művészet...

Gazdag programok három hónapon át: Indul a Budapesti Nyári Fesztivál!

Sztárokat, új bemutatókat és változatos programot és rengeteg újdonságot kínál idén is a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át!

2008.05.09 14:25ma.hu

Portugál - Tragikomédia

2008. június 21.22, 20.00 óra Városmajori Szabadtéri Színpad

A Kocsmáros lányával, a huszonöt éves Masnival vezeti Irgács italboltját. A kocsma egyik törzsvendége Retek, főleg azért jár ide, mert el akarja venni feleségül Masnit, neki azonban esze ágában sincs hozzámenni. Az apának nem lenne kifogása a házasság ellen, de kényszeríteni nem akarja lányát. Gyakran megfordulnak mások is a kocsmában. Sátán, általában csendesen meghúzódik az egyik sarokban.

Csipesz, egy ideig taxizott Pesten, de mióta visszajött a faluba nem csinál semmit. A Pap is be-betér, ha épp Irgácson van dolga. Csipesz felesége pedig gyakran felhajt itt egy fröccsöt azzal az ürüggyel, hogy az urát keresi. Egy nap pesti fiatalember érkezik a kocsmába; pihenni jött pár napra, mielőtt elutazna Portugáliába.

Masni csodálja Becének hívja s láthatóan, nagyon jól érzik magukat együtt. Reteknek nem tetszik a dolog. Megérkezik Bece felesége, hogy férjét hazavigye. Iszonyatos botrány tör ki a „nyugodt” kocsmában. Pár nap múlva búcsú; zűrzavar, késelés, felfordulás a „való világ” költözik Irgácsra és a kocsmába. Aztán minden kezdődik, előröl, mert az ÉLET már ilyen…

Szereposztás
Masni BALSAI MÓNIKA
Bece SÁRKÖZI JÓZSEF
Kocsmáros SZABÓ SIPOS BARNABÁS
Retek UNGVÁRI ISTVÁN
Pap CRESPO RODRIGO
Csipesz POSONYI TAKÁCS LÁSZLÓ
Asszony SZINA KINGA
Sátán KELEMEN ZOLTÁN
Feleség AGÓCS JUDIT

Díszlet-jelmez: GYŐRI GABRIELLA
Súgó: FENESI OTTÍLIA
Rendező: FORGÁCS PÉTER

Koldus és királyfi

2008. június 22., 10.30 óra Városmajori Szabadtéri Színpad

Magic & Dance

2008. június 22., 20.30 óra Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A TÁNC ÉS AZ ILLÚZIÓ MÁGUSAI EGY SZÍNPADON Óriási közös show műsort alkotott a tánc fenegyereke, a BOTAFOGO TÁNCEGYÜTTES és az illúzió hatalmas mágusa NAGY MOLNÁR DÁVID.

indketten saját műfajukban a világ legjobbjai közé tartoznak és június 22-én, vasárnap este a varázslatok és táncok szárnyán olyan messzeségekbe repítenek minket, ahol nincs is más, mint a határtalan képzelet. Az előadáson helyet kap a humor, az erotika, a romantika, a dimnamizmus, valamint minden olyan Botafogos és Dávidos szemfényvesztés, ami hosszú ideig felejthetetlenné teszi az előadást. A darab külön erre az alkalomra és színpadra készült.

prev[4/5]next
  1. 1. oldal
  2. Budapesti Nyári Fesztivál júniusi programja:
  3. 3. oldal
  4. 4. oldal
  5. 5. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.