Belecsapnak a húrokba Szegeden

Újra - Holnaptól Nemzetközi Gitárfesztivál a Napfény Városában

A szakma nagynevű sztárjai, szólisták, együttesek és fiatal tehetségek egyaránt bemutatkoznak a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon - A négynapos rendezvény idén május 1-4. között várja gazdag programmal a zene szerelmeseit.

2008.04.30 17:00gitarfesztival.hu

A szakma nagynevű sztárjai, szólisták, együttesek és fiatal tehetségek egyaránt bemutatkoznak immár kilencedik éve a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon.

A négynapos rendezvényt, mely idén is gazdag programmal várja a zene szerelmeseit, 1999-ben alapította Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző.

A programok gerincét klasszikus (nem csak gitár-) koncertek, jazz- és flamenco-estek, mesterkurzusok, és kétévente egy nemzetközi verseny alkotják. A szervezők célkitűzése között szerepel a fiatal, kiemelkedő művészek támogatása is.

A fesztivál rendezvényei között már szintén hagyománnyá vált egy nemzetközi zeneakadémiai diáktalálkozó, ahol elsősorban közép-kelet európai zeneakadémiák gitárszakos hallgatói délutáni koncerteken mutatkoznak be.

A rendezvény a város legfontosabb zenei helyszínein zajlik, ilyen a az SZTE Konzervatórium nagyterme, az SZTE Tudományos és Információs Központ Nagyterme, és az éjjeli koncerteken számos jazz-klub vagy kávéház.

A programokat a Szó-Tér Egyesület és az SZTE Zeneművészeti Kar közösen szervezi. A fesztiválon eddig 4 kontinens több mint 31 országából szerepeltek művészek.

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválra idén május 1-4 között kerül sor, egybekötve az Országos Egyetemi Gitárversennyel.

Sztárvendég:


Grupo Almodóvar (flamenco)

Jorge del Pino - tánc és cajon
Maria Jose Jimenez Garcia - ének
Pepe Almodovar - gitár

Meghívott vendégek:

Sanel Redzic (BIH) Anatoly Izotov (RU) Pusztai Antal (HU) Gabriel Bianco(F) Paulikovics Pál (HU) Bosko Radojkovic (SRB) Zoran Anic (SR) Szilvágyi Sándor (HU) Pavlovits Dávid (HU).

Az eddigi meghívottak közül kiemelendő:

Snétberger Ferenc (D), Alvaro Pierri (AR) Duo Katona (U.K./HU), Paul Galbraith (Brazília), Ivan Nikolaewsky (Oroszország), Jan Skryhan (Belarusz), Guadalquivir Flamenco Group (Románia);

Nikolay Bak (Dánia), Tilman Hoppstock (Németország), Eri Nakamura (Japán), a Musica Parlante Kamarazenekar (H), Céline Perrottey (Franciaország), Pusztai Antal (H), Sárközy Gergely (H), Binder Károly (H) vagy a Kurina Jazz Quintet (YU) és a String Duo (Ausztrália).

A Gitárfesztivál programja:

Mesterkurzusok:

A kurzusok péntek délelőtt, a versennyel párhuzamosan kezdődnek.

Péntek: Roth Ede(HU), Gabriel Bianco(F), Zoran Anic(SRB)

Szombat: Anatoly Izotov(RU), Roth Ede(HU), Bosko Radojkovic(SRB)

Vasárnap:
Roth Ede(HU), Pavlovits Dávid(HU), Paulikovics Pál(A), Szilvágyi Sándor(HU)

Jegyárak:

Diákjegy: 1.000.-Ft

Felnőtt jegy: 1.800.-Ft

Gálaműsor diákjegy: 1.500.-Ft

Gálaműsor erkély: 2.700.-Ft

Gálaműsor parkett: 3.200.-Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.