Már megint

Meghibásodás miatt visszafordult egy Tokióba tartó Dreamliner

A szóvivő hangsúlyozta, hogy nem volt szó vészhelyzetről, és a problémának "abszolút semmi köze sem volt" az akkumulátorokhoz.

2013.07.19 12:59MTI

Az üzemanyagpumpa valószínű meghibásodása miatt visszafordulásra kényszerült a japán légitársaság Bostonból Tokióba tartó Boeing 787 Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe.

A 007-es járat elővigyázatosságból tért vissza felszállási helyére, mivel a fedélzeti monitor az üzemanyagpumpa meghibásodását jelezte - mondta el Carol Anderson, a Japan Airlines légitársaság szóvivője.

Anderson hangsúlyozta, hogy nem volt szó vészhelyzetről, és a problémának "abszolút semmi köze sem volt" az akkumulátorokhoz.

A repülőgép helyi idő szerint helyi idő szerint csütörtök délután 1 órakor szállt fel, és fél hétkor ért újra földet Bostonban.

A mostani nem ez az első eset, hogy problémák adódtak az új Dreamlinerrel: korábban a lítiumion-akkumulátorok túlforrósodása és kigyulladása miatt az egész 787-es flotta repülését szüneteltetni kellett három hónapra. Emellett a múlt héten tűz ütött ki az etióp légitársaság egyik Boeing 787-esén, amelyet a brit hatóságok szerint a vészjeladó okozhatott. Ennek a szerkezetnek a beépítése nem előírás, és a Boeing ígéretet tett arra, hogy a következő modellekből kiszereli azt.

A Dreamliner a chicagói székhelyű Boeing Company legújabb és legfejlettebb repülőgépe. A vállalat korábban hangsúlyozta, garanciát vállal a 787-es biztonságosságáért és kifogástalan működéséért.

A japán légitársaság rendelkezik az egyik legnagyobb Dreamliner-flottával, és a többi, 787-esekkel repülő légitársasághoz hasonlóan újabb és újabb problémákkal szembesül a gépekkel kapcsolatban.

A csütörtöki eset a befektetőket is megrázta: a Boeing részvényei 2 százalékkal csökkentek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.