Japán hatóságok

Nem találtak hibát a Dreamliner átvizsgálása során

Azt remélik, hogy a 787-esek április közepén újra repülési engedélyt kaphatnak.

2013.04.09 16:06MTI

Nem tapasztaltak rendellenességet a japán légi közlekedési hatóságok azon a Boeing 787-es Dreamliner utasszállító gépen, amelynek januári kényszerleszállását követően a típus összes darabját időlegesen kivonták a forgalomból.

Az All Nippon Airways légitársaság gépének kedden zárult le a földi átvizsgálása. A japán hatóságok nem bocsátkoztak becslésekbe arról, hogy a Dreamlinerek mikor térhetnek vissza a forgalomba. A következő napokban kielemzik az akkumulátortűz miatt kényszerleszállást végrehajtott gépen elvégzett tesztek során felvett adatokat - közölték.

Ezzel párhuzamosan a Boeing kedden juttatta el a japán hatóságokhoz az akkumulátorhibákkal kapcsolatos legfrissebb vizsgálatának adatait. A cég állítása szerint sikerült kijavítani a korábbi hibákat, így azt remélik, hogy a 787-esek április közepén újra repülési engedélyt kaphatnak.

Az amerikai vállalat korábban már bejelentette, hogy habár a hiba pontos okát nem találták meg, a felmerült akkumulátorproblémák mind a 80 lehetséges forrását orvosoló átalakítást dolgoztak ki a géphez.

A 787-esekkel az év elején több váratlan esemény történt. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. Ez utóbbi hibával kapcsolatban a japán hatóságok már korábban lezárták a vizsgálatukat, megoldottnak tekintve a kérdést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.