All Nippon Airways

Több száz járatot töröl az ANA a Dreamlinerek kiesése miatt

Az All Nippon Airways (ANA) márciusban 681 járatát kénytelen törölni, miután a Boeing 787 Dreamliner típusú gépeket az akkumulátorok hibája miatt világszerte leállították - közölte csütörtökön a japán légitársaság.

2013.02.07 11:57MTI

A vállalatnak így január közepe és március vége között összesen 1887 járata esik ki, ami 126 ezer utast érint.

Január 16-án az ANA egyik gépének akkumulátorai kigyulladtak és a pilótafülkét füst árasztotta el. Más táraságoknál is előfordult hasonló üzemzavar, ezért a Dreamlinerek a hiba elhárításáig a földre kényszerültek.

A Boeing dolgozik a megoldáson és amerikai lapértesülések szerint a legjobb esetben már márciusban fel lehet oldani a repülési tilalmat.

Az ANA a gépet üzemeltető más társaságokkal együtt már jelezte, hogy kártérítést fog kérni a Boeingtól, amint világos lesz a károk mértéke.

A Boeing ázsiai értékesítési vezetője egy indiai repülőgép-bemutatón azt mondta: a vállalat most arra koncentrál, hogy a gépek visszakerüljenek a forgalomba.

"Azután majd zárt ajtók mögött áttekintjük a kompenzáció ügyét a légitársaságokkal" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.