Megint egy hiba...

Újabb Dreamliner-probléma, kényszerleszállás Seattle-ben

Kényszerleszállást hajtott végre kedden Seatle-ben egy Boeing-787-es Dreamliner utasszállító, miután a pilóta hibát észlelt az egyik hajtómű olajszűrőinek működésében.

2013.06.19 08:18MTI

A United Airlines légitársaság gépe a coloradói Denverből tartott Tokióba, és már a Csendes-óceán felett járt, amikor a meghibásodást miatt a pilóta úgy döntött, hogy azonnal visszafordítja a gépet. A kényszerleszállás egy héttel az után történt, hogy megindult a közvetlen légiközlekedés Denver és Tokió között. 

Az elmúlt hétben műszaki hibák miatt kétszer kellett késleltetni a két nagyváros között közlekedő járatokat. A hányattatott sorsú Dreamlinerek korábban négy hónapig nem repülhettek, miután az év elején több váratlan esemény történt velük. 

Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. 

Májusban újra engedélyezték a gépek felszállását, de egy hónap sem telt el, és június elején újabb akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni a Japan Airlines (JAL) egyik Boeing 787-es Dreamlinere. Néhány napra rá ugyancsak Japánban három Boeing 787-es útját törölték műszaki hibából kifolyólag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.