Hét halott

Tálib lázadók támadták meg a kabuli repülőteret

Legalább egy nagy robbanás történt, majd tűzharc kezdődött a biztonsági erőkkel, akik végeztek a támadókkal.

2013.06.10 08:46MTI
Fotó: MTI

Lázadók megtámadták hétfőn a kabuli nemzetközi repülőtér katonai részét, amelyben a NATO helyi főhadiszállása is van, hét felkelő meghalt, két civil megsebesült.

Robbanások és lövések sorozata volt hallható az afgán hadsereg és a rendőrség szerint. A tálibok jelentkeztek a támadás elkövetőjeként.

A repülőteret lezárták minden a katonai és polgári forgalom elől - közölte egy repülőtéri tisztségviselő.

A kabuli rendőrség parancsnokhelyettese azt mondta, hogy hét felkelő támadta meg a repteret. Ketten működésbe hozták a testükre erősített robbanószerkezetet, öt társuk pedig elfoglalt egy magas épületet a repülőtér nyugati, polgári felén, és onnan lőtte a reptér katonai részét.

Legalább egy nagy robbanás történt, majd tűzharc kezdődött a biztonsági erőkkel, akik végeztek a támadókkal.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.