Akár jó jel is lehet

Iránban tárgyalnak az afganisztáni tálibok

A háromnaposra tervezett, eddig példátlan találkozó az AP szerint azt jelzi, hogy Irán közvetítő szerepet igyekszik betölteni a tálibok és a kabuli kormány között.

2013.06.03 10:03MTI

Iránban tárgyal az afganisztáni lázadók küldöttsége - erősítette meg hétfőn egy tálib szóvivő.

Kari Juszuf Ahmadi e-mailben közölte az AP amerikai hírügynökséggel Kabulban, hogy a tálib mozgalom politikai irodájának küldöttsége iráni tisztségviselőkkel találkozott a hét végén. Egy másik, vallási vezetőkből álló csoport pedig egy vallási konferencián vett részt Teheránban.

A tálib delegáció teheráni látogatásáról szombaton számolt be az egyik iráni hírügynökség. A háromnaposra tervezett, eddig példátlan találkozó az AP szerint azt jelzi, hogy Irán közvetítő szerepet igyekszik betölteni a tálibok és a kabuli kormány között. Az iszlám vallás szunnita ágához tartozó tálibok sokáig ellenségesek voltak az Iránt kormányzó síita vallási vezetőkkel szemben.

Hétfői közlésében Ahmadi azt is megemlítette, hogy a tálib mozgalom politikai szárnya kész elfogadni bármilyen, konferenciákra szóló meghívást. Az amerikai hírügynökség szerint ez jó jel lehet az afganisztáni háború lezárását célzó, mindeddig eredménytelen tárgyalások szempontjából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.