Tálib mozgalom állhat mögötte

Öngyilkos merénylet Pakisztánban

Öngyilkos merényletet hajtottak végre hétfőn Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén, Peasavarban, a robbantásban négy ember meghalt, legalább 30-an megsebesültek.

2013.04.29 09:14MTI

Egy rendőrjárőr volt a merénylet célpontja - mondta el Liakat Ali Hán, a város rendőrfőnöke.

Egyelőre senki nem jelentkezett elkövetőként, de gyanítható, hogy a vallási szélsőséges tálib mozgalom állhat az akció mögött. A tálib lázadók - akik évek óta véres harcot folytatnak a pakisztáni kormány ellen - a május 11-i pakisztáni parlamenti választások közeledtével egyre több merényletet követnek el.

Vasárnap összesen 11-en vesztették életüket, miután pokolgép robbant egy kampánygyűlésen és két képviselőjelölt irodájánál az északnyugati országrészben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.