Bostoni robbantás

Pakisztáni tálibok: "nem vettünk részt a merényletben"

A pakisztáni tálibok közölték, hogy nincs közük a bostoni maratonon elkövetett hétfői kettős robbantáshoz, amelyben három ember életét vesztette és több mint 140-en megsebesültek.

2013.04.16 11:12MTI

"Helyeseljük az Egyesült Államok és szövetségesei elleni támadásokat, de nem vettünk részt ebben a (bostoni) merényletben" - mondta Aszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok mozgalmának, a Tehriki-Talibánnak (TTP) a szóvivője telefonon az AP amerikai és az AFP francia hírügynökség tudósítójának egy meg nem nevezett helyről, feltehetően Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos vidékéről.
   
A TTP évek óta ezen a vidéken támadja a pakisztáni biztonsági erők tagjait, a síita kisebbséget, a külföldi érdekeltségeket és a világi pártok képviselőit.
   
A csoport ugyanakkor korábban fenyegetőzött azzal, hogy amerikai területen is hajt végre merényletet. Faisal Shahzad, az a pakisztáni származású amerikai, aki merényletet kísérelt meg 2010 májusában a New York-i Times Square-en, azt állította, a TTP-nél kapott kiképzést Pakisztánban az Afganisztánnal szomszédos törzsi területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.