Felülvizsgálják a futóversenyeket

Bostoni robbantás: megijedt a világ

Felülvizsgálják a vasárnapi londoni maratoni futóverseny biztonsági előkészületeit a hétfői bostoni versenyen történt robbanások után. Thatcher temetésén viszont nem számítanak további halottakra.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.04.16 01:06MTI
KATT a képre! >>>

A minden áprilisban megrendezett londoni maraton Európa legnagyobb ilyen jellegű rendszeres sportrendezvénye; a tavalyi versenyen 38 ezren álltak rajthoz.

Nick Bitel, a versenyt rendező London Marathon vezérigazgatója a halálos áldozatokkal járó bostoni detonációk után, hétfőn éjjel nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését az amerikai nagyvárosban történtek miatt, és kijelentette, hogy a hétfői nap "a sport nagyon szomorú napjává vált".

Bitel közölte azt is, hogy a vasárnapi londoni maratoni verseny biztonsági terveit a szervezőcég a Scotland Yarddal közösen dolgozta ki, és a London Marathon a bostoni robbanások hírére azonnal kapcsolatba lépett a londoni rendőrséggel.

Julia Pendry, a Scotland Yard főfelügyelője, a vasárnapi londoni futóverseny biztonsági előkészületeinek irányítója hétfő éjjeli nyilatkozatában kijelentette, hogy a londoni rendezvény biztonsági terve már elkészült, de ezeket a London Marathonnal együtt most felülvizsgálat alá veszik.

A Scotland Yard közölte ugyanakkor, hogy a múlt hétfőn elhunyt Margaret Thatcher néhai miniszterelnök szerdára tervezett temetési szertartásának biztonsági terveit a Bostonban történtek nem érintik, mert a ceremónia biztosítására kidolgozott tervek eleve rendkívül "széleskörűek", és egyébként is "teljesen más természetű eseményről van szó".

Margaret Thatchertől a londoni Szent Pál-székesegyházban vesznek végső búcsút; a szerdai szertartáson jelen lesz II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.