"Bűnbánó" tálibok

Álmukban lőtte agyon két társuk a hét afgán rendőrt

Más helyszíneken már 16 katona, rendőr és testőr vesztette életét a támadásokban, jelezve a kormányerők nehézségeit a külföldi csapatok kivonulásának közeledtével.

2013.05.28 17:11MTI

Afganisztánban hét alvó társát agyonlőtte két rendőr, aki korábban átállt a tálibokhoz, majd "bűnbánóan" visszakéredzkedett a testületbe - közölte a rendőrség kedden.

A gyilkosság része a különösen véres elmúlt 24 órának: más helyszíneken már 16 katona, rendőr és testőr vesztette életét a támadásokban, jelezve a kormányerők nehézségeit a külföldi csapatok kivonulásának közeledtével.

A kandahári rendőrfőnök elmondta, hogy a két rendőr egy hónappal korábban szökött át a tálibokhoz, de néhány napja visszatért, és kérte, hogy ismét szolgálatba léphessen. Az engedélyt megkapták.

Amint társaik elaludtak, a páros fegyvert ragadott, és mind a hét társát lelőtte. A súlyos incidens Kandahár tartományban, a tálibok fellegvárában történt a hajnali órákban. A belbiztonsági erők nyomukba eredtek, de feltételezhetően mindketten visszatértek a tálibokhoz. Az utóbbiak egy közleményben azt állították, hogy 12 rendőr vesztette életét a cselvetésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.