Tűzharcot vívtak lázadókkal

Meghalt egy német katona Észak-Afganisztánban

Az afgán kormányhadsereg egységeit kísérték egy hadműveletben Baglán tartományban, amikor rajtuk ütöttek szombaton, és ezért légi támogatást kértek.

2013.05.05 12:53MTI

Egy német katona meghalt, egy másik megsebesült Afganisztán északi részén, ahol tűzharcot vívtak lázadókkal - közölték vasárnap német katonai illetékesek.

A tájékoztatás szerint embereik az afgán kormányhadsereg egységeit kísérték egy hadműveletben Baglán tartományban, amikor rajtuk ütöttek szombaton, és ezért légi támogatást kértek. A német katonát akkor érte halálos lövés, amikor a lázadókra mért légicsapás eredményességét próbálta kideríteni. A tűzharcban több támadó is életét vesztette.

Német katonák Afganisztán viszonylag békésnek tekinthető északi részén vesznek részt a biztonság fenntartásában.

Afganisztán déli részén szombaton hét amerikai katona vesztette életét két összecsapásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.