Előre be nem jelentett látogatás

Angela Merkel Afganisztánba sietett

Előre be nem jelentett látogatásra váratlanul Afganisztánba érkezett Angela Merkel német kancellár és Thomas de Maiziére védelmi.

2013.05.10 07:37MTI

Angela Merkel az észak-afganisztáni Mazari-Sarifban felkereste a német csapatok főhadiszállását. A szóvivő részletekbe nem bocsátkozott miniszter - közölte péntek reggel a német kormány szóvivője.

A német kancellár és a védelmi miniszter látogatására hat nappal azután került sor, hogy Afganisztánban a lázadók rajtaütésszerű támadásában életét vesztette egy német katona, egy másik pedig megsebesült. Két év óta ez volt az első olyan incidens, amelyben német katonák haltak meg Afganisztánban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.