Boeing 787

Japánban tesztelték a felújított Dreamlinert

A két légitársaság a leállítás miatt mintegy három és fél ezer járatot törölt, amiért kártérítést szeretne az amerikai gyártótól.

2013.04.28 11:53MTI

Japánban sikeres volt vasárnap a Boeing 787-es típusú utasszállító repülőgép (Dreamliner) próbarepülése, miután a gépen felújították az akkumulátorrendszert.

Az Ethiopian Airlines légitársaság szombaton Addisz-Abeba és Nairobi között már kipróbálta a felújított gépet.

A gépekkel az év elején több váratlan esemény történt. Kétszer az akkumulátorok túlmelegedése okozott tüzet. Egy akkumulátorhiba miatti januári kényszerleszállás után a típust világszerte földre parancsolták a légügyi hatóságok.

A Japánba eddig leszállított 50 darab 787-esből 17-et üzemeltető All Nippon Airways (ANA) azt közölte, hogy gépük a tesztet követően sikeresen landolt. A társaság tájékoztatása szerint pilótáik még 230 próbarepülést hajtanak végre.

A Dreamlinereket használó másik japán légitársaság, a JAL a jövő hónap elején kezdi meg a próbákat azzal a céllal, hogy júniustól már menetrendszerűen közlekedjenek ilyen típusú repülőgépei.

A két légitársaság a leállítás miatt mintegy három és fél ezer járatot törölt, amiért kártérítést szeretne az amerikai gyártótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.