A tervezettnél korábban

Ismét forgalomban a Boeing 787-es Dreamlinerek

A tervezettnél néhány nappal korábban, már vasárnap ismét forgalomba állította a japán All Nippon Airways (ANA) az év elején leállított Boeing 787-es Dreamliner utasszállítókat.

2013.05.27 05:29MTI

Japánban április 26-án oldották fel Boeing 787-esek repülési tilalmát, amelyet januárban több váratlan probléma, köztük egy kényszerleszállás miatt rendeltek el ideiglenesen. 

A hatóságok azután döntöttek a gépek üzemeltetésének újbóli engedélyezése mellett, hogy az amerikai gyártó kijavította a 787-esek többször meghibásodó akkumulátorait és üzemanyag-vezetékeit. 

A Japánba eddig leszállított 50 darab 787-esből 17-et üzemeltető All Nippon Airways (ANA) a hatósági döntés ellenére csak a javítások elvégzését és tesztelését követően, június első napjaiban tervezte ismét használatba venni a típust. 

Az ANA és a másik japán légitársaság, a JAL 787-eseivel az év elején több váratlan esemény történt. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál.
 
A gépeket január 16-án vonták ki a forgalomból, amikor az ANA egyik gépe kényszerleszállást hajtott végre Japánban egy akkumulátortűz miatt. Áprilisban az amerikai United Airlines már újraindította a Dreamlinereket a Houston és Chicago közötti vonalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.