Útban Moszkvába

Apróbb bajba került a cseh miniszterelnököt szállító repülő

Megrepedt a cseh miniszterelnököt szállító repülőgép pilótafülkéjének az ablaka vasárnap, amikor Petr Necas Moszkva felé tartott a kormány Airbus A319-es repülőgépén, amely végül baj nélkül földetért az orosz főváros egyik repülőterén

2013.05.26 19:06MTI

A gép Fehéroroszország légterében repült, amikor megrepedt a pilótafülke ablaka. A pilóták ugyan figyelembe vették a kényszerleszállás lehetőségét is, ám alacsonyabb magasságban és csökkentett sebességgel végül az eredeti tervnek megfelelően Moszkváig "vitték a gépet". 

Stanislav Fiala, a Cseh Pilóták Szövetségének a vezetője a CTK cseh hírügynökségnek elmondta, hogy a pilóták döntése összhangban állt a biztonsági szabályokkal. 

Úgy magyarázta, hogy a repülőgépek "szélvédőjének" az üvege több rétegből áll, és általában csak egy ilyen réteg szokott megrepedni, és a pilótákra van bízva, hogy eldöntsék, mit tegyenek ilyen esetben. Nincs olyan előírás, hogy kényszerleszállást kell végrehajtaniuk - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.