Pesszimisták az esélyeket illetően

Timosenko fellebbez

A volt ukrán kormányfő egyik ügyvédje, aki nem volt túl derűlátó az esélyeket illetően közölte: a hivatali visszaélés vádjával hétévi börtönbüntetésre ítélt Julija Timosenko fellebbezését a jövő héten nyújtják be.

2011.10.12 16:22MTI

"Nem táplálunk illúziót az ítélet esetleges megsemmisítésével kapcsolatban, de a jövő héten benyújtjuk a fellebbezést" – közölte Jurij Szuhov Julija Timosenko honlapján.
   
"Azt hisszük, mindent megtesznek, hogy késleltessék az ítélet elleni beadványunk vizsgálatát, megakadályozandó, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljunk"- tette hozzá.
   
A strasbourgi székhelyű bíróság csak akkor vizsgálja az ügyeket, ha minden hazai igazságügyi lehetőséget kimerítettek már.
   
Az augusztus 5. óta előzetes letartóztatásban lévő ellenzéki vezetőt kedden ítélte a kijevi Percserszki kerületi bíróság hétévi börtönbüntetésre. Az ítéletet a nemzetközi közösség nagy része – Washingtontól Moszkváig – elítélte, és jelentősen lehűtötte az uniós társulási szerződés aláírására készülő Kijev és Brüsszel kapcsolatát.
   
Szuhov ukrán hírügynökségi jelentések szerint kijevi sajtóértekezletén kijelentette, hogy a büntető törvénykönyv 365. cikkének dekriminalizálása esetén – ennek a cikknek az alapján ítélték el Timosenkót – az ítéletet teljességgel semmisnek kell nyilvánítani, beleértve a Naftohaz ukrán állami kőolaj- és gázipari vállalat veszteségei fejében kirótt 1,5 milliárd hrivnyás (közel 190 millió dolláros) kárpótlást is.
   
Az ügyvéd ismételten alaptalannak nevezte a Naftohaz követelését, hogy el kell ismerni a 2009-ben Oroszországgal megkötött gázszállítási szerződésekkel okozott kárt.
   
Az ügyvéd kijelentette: büntetéssel kell azokat sújtani, akik a szerinte törvénysértő ítéletet meghozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.