Balhé a kijevi bíróságon

Juscsenko Timosenko ellen vallott

Terhelő vallomást tett szerdán a kijevi bíróságon Viktor Juscsenko volt ukrán elnök egykori miniszterelnökére, a hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Julija Timosenko ellenzéki vezetőre.

2011.08.17 13:06MTI

Juscsenko azzal vádolta meg egykori szövetségesét, majd vetélytársát, hogy "politikai" okokból Ukrajna számára kedvezőtlen szerződéseket írt alá, és zsákutcába juttatta az orosz importgáz áráról folytatott tárgyalásokat.

"Oroszországnak oroszbarát vezetőre volt szüksége. (…) A nemzeti érdekeket felváltották a politikai okok" – vélte a volt elnök, értésre adva, hogy Timosenko Moszkva érdekében cselekedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.