Halott ember nem beszél?

Timosenko fél: meg fognak ölni a börtönben!

Az egykori Ukrán miniszterelnök, Julia Timosenko, akit augusztus 5-én tartóztattak le, attól fél: megölik a börtönben.

2011.08.13 21:05ma.hu

Az ex-miniszterelnök mindezt még péntek éjjel mondta egy, az Európai Unió által küldött megfigyelőnek.

Az ügyészség indítványára augusztus 5-én letartóztatott politikust azzal vádolják, hogy 2009-ben miniszterelnökként Ukrajna érdekeit sértő, „igazságtalan” gázszerződést kötött Oroszországgal, amiért akár 10 év börtönt is kaphat.

A jelenlegi ukrán vezetés számára nem kívánatos Timosenko tagadja az ellene felhozott vádakat; szerinte döntései politikailag megalapozottak voltak.

„Persze, hogy félek” – válaszolta az EU-megfigyelő kérdésére, miszerint aggódik-e saját biztonsága miatt a fogva tartás alatt.

„Szem előtt tartom azt a sztálinista mondást, melynek lényege: halott ember nem beszél. Túl sok ’baleset’ volt ugyanis az elmúlt időszakban, mint például Jurij Kravcsenko feltételezett öngyilkossága, amikor valaki látta, hogy fejbe lövi magát – kétszer is” – mondta Timosenko.

A volt ukrán belügyminisztert éppen aznap találták holtan, amikorra az ukrajnai főügyészség beidézte kihallgatásra.

A Kijevi Feljebbviteli Bíróság pénteken elutasította Timosenko letartóztatása elleni fellebbezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.