Beteg a volt államfő

Timosenko olyan orvost kért, akiben megbízik

Az előzetes őrizetben lévő Julija Timosenko volt ukrán kormányfő csütörtöki tárgyalásán azt kérte, hogy engedjenek be hozzá a fogdába olyan orvost, akiben megbízik, mert súlyosan megromlott az egészségi állapota.

2011.08.18 15:20MTI

Timosenko ügyvédje, Jurij Szuhov emlékeztetett rá, hogy beadta a kérelmet orvosi vizsgálatra.

"Aggasztó jelek tapasztalhatók, amelyeket nem lehet az ismert betegségek tüneteivel magyarázni" – mondta az ügyvéd. Rogyion Kirejev bíró közölte, hogy Timosenkónak már felajánlották, hogy megvizsgálja a fogda orvosa, amit a vádlott elutasított.

Olekszandr Turcsinov, Timosenko közeli munkatársa csütörtökön a bíróság udvarán újságíróknak azt mondta, hogy az ellenzéki vezető állapota szerdán jelentősen romlott, a politikus testén érthetetlen okokból erek megpattanására jellemző kék foltok jelentek meg.

Julija Timosenkót az ukrán főügyészség hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja. Augusztus 5-én vették őrizetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.