Tökéletes hatás

Videóval: áthatoló élményt okoz az új vibrátor

Még soha nem lőtték le, vagy szúrták le? Ez szerencsés dolog! Ugyanakkor hogyan lehetséges maximálisan kiélvezni a videójátékokat, ha nem élhetjük át igazán azt, ami karakterünkkel történik?

2011.09.17 09:23ma.hu

Japán szakembereknek köszönhetően megszületett a megoldás, mégpedig egy vibráló kütyü formájában. Ugyanis, ha a bőrünket két ponton ugyanúgy és ugyanabban az időben stimulálják, konkrétan megérintik, akkor úgy érezzük, hogy a két pont közti területet is megérintették - még akkor is, ha valójában nem ez a helyzet. Ebből az úgynevezett "fantomérzésből" kovácsolt előnyt a japán Elektro-kommunikációs Egyetem kutatóinak egy csoportja, és elkészített egy eszközt, aminek segítségével úgy érezhetjük, mintha áthatolna valami a testünkön.


A hordozható vibrátor két motorját a kézfejre, illetve a tenyérre helyezve a vibráció frekvenciáján és intenzitásán változtatva elérhető egy labda (vagy bármi más) áthatolásának érzése. Ha a motorokat eléggé felturbózzák, a kutatók szerint akár egy lövedék vagy egy penge áthatolásának érzetét is létre lehet hozni. Erről egy rendkívül professzionális grafikát is készítettek.

Az alábbi videón megnézhetjük nagyjából hogyan is történik a dolog:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.