Renaulték perlik a Renault

Csak nehogy egy vibrátor is azt a nevet kapja!

Pert indított a Renault autógyár ellen két Renault nevű család Franciaországban, hogy rábírja a céget: ne adja új villanyautójának a Zoe nevet.

2010.10.23 09:44MTI

Az ok: mindkét családnak van Zoe nevű lánya, és nem szeretnék, ha állandóan élcelődések céltáblái lennének. "Ideje olajat cserélned! Megmutatnád a légzsákjaidat?" - vetett fel viccelési variációkat a családok ügyvédje a bíróságon.

A múlt tapasztalatai alapján hozzátette, hogy mihelyt egy autógyár emberire kereszteli egy modelljét, azt a nevet azonnal kerülik a szülők, amikor újabb gyermeküknek kell nevet választaniuk.

Elmondta, hogy kizárólag a Renault Clio nevű modellje miatt kereszteltettek át egy 3 éves lányt szülei Clióról Margot-ra a viccelődéseket elkerülendő. Az ügyvéd megjegyezte, hogy a cégek előszeretettel adnak személyneveket termékeiknek jobb piaci esélyek reményében, és aki szerencsés, az valamilyen vonzó termék "druszája" lesz, aki meg nem, azt esetleg ugyanúgy hívják, mint egy vibrátort vagy egy vécékefét.

A Renault ügyvédje álszentnek minősítette kollégája érvelését. Az ügyben november 10-én hirdet ítéletet a bíróság. A Renault Zoe a tervek szerint 2012-ben kerül forgalomba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.