F1

Verstappen: az autó hirtelen kitört

Max Verstappen a vasárnapi brit nagydíjon hamar kiesett. A Toro Rosso tizenhét éves Forma-1-es pilótája a negyedik körben pördült meg, miután a safetycar kiment a pályáról. A felvezető autóra már az első körben szükség volt, mert az első kanyarban több autó összeütközött.

2015.07.07 08:08ma.hu

A baleset miatt mindkét Lotus pilóta, Romain Grojean és Pastor Maldonado valamint Jenson Button (McLaren) kiestek a versenyből. Felipe Nasr el sem tudott indulni a futamon: a Sauber versenyzője sebességváltó probléma miatt a rajtrácsra vezető út során feladta a versenyt.

Verstappen a tizenharmadik helyről startolt és el tudta kerülni a balesetet. Az újraindítás után azonban egy elfékezés végzetesnek bizonyult. A limburgi egy megpördülés után a kavicságyban találta magát és nem sikerült visszahoznia az autót.

Verstappennek ez volt a negyedik kiesése, miután Ausztráliában és Bahreinben motorprobléma miatt kényszerült idő előtt befejezni a versenyt, Monacoban pedig ütközött. Kínában új motort is kapott, de sajnos ismételten technikai problémája adódott.

Verstappen nyilatkozata
„A gumijaim már eléggé felmelegedtek ezért megint teljes tempóval akartam menni” – magyarázta Verstappen a BBC-nek. „Az autó hirtelen kitört és egy kicsit megint úgy éreztem, mintha ugyanaz történne, mint az időmérőn. Úgy tűnik ez nem az én hétvégém volt.”

Verstappen Toro Rosso-s csapattársa, Carlos Sainz sem tudott célba érni. A spanyol a kilencedik helyen volt, amikor az autója technikai problémák miatt felmondta a szolgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.