F1-es típusú

Verstappen a múltkorinál jobb eredményt szeretne

Max Verstappen Forma-1-es pilóta Silverstone-ban a vasárnapi brit nagydíjon jobb eredményt szeretne, mint amit tavaly ugyanitt ért el. Ugyanis az európai Forma-3 Kupa bajnokságban ezen a pályán debütált, és azonnal a második helyen végzett.

2015.07.02 20:30ma.hu
epa

Tehát Verstappennek van már némi tapasztalata a brit aszfaltcsíkon. "Nem könnyen tanulható a pálya, de a versenyhétvégén végig szépen tudtam javulni" - emlékezett Verstappen. "Remélem a mostani hétvégén folytathatom ezt a tendenciát."

A fiatal pilóta azt is tudja, hogy mi kell ehhez Silverstone-ben. "Az egyik legfontosabb a jól elkapott ritmus. A gyors kanyarok jól fekszenek az autónknak, de a hosszú egyenesekkel valószínűleg gondjaink lesznek."

Verstappen úgy véli, hogy az időjárás is szerepet fog kapni. "Néha erős szél fúj a pályán, úgyhogy teljesen másképp kell beállítani az autót. De nagyon jó kis pálya, és nagyon várom már a versenyt."

A brit nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14:00-kor kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.