Kritika

Verstappent veszélyesnek tartják, de ő fütyül rájuk

Max Verstappent nem igazán hatotta meg kollégája, Pastor Maldonado kritikája, amit az osztrák nagydíj után, múlt vasárnap mondott róla.

2015.06.26 10:51ma.hu

A holland számos körön keresztül derekasan tartotta magát a hatodik helyen a Maldonado elleni csatában. A venezuelai végül Verstappennel kapcsolatban azt mondta, hogy „nem teljesen vette figyelembe a szabályokat”. Kér körrel a verseny vége előtt Maldonado mégis megelőzte a limburgi tinit.

Viccesnek tartja
„Nem veszem komolyan”, reagált Verstappen a brit Autosportnak. „Én csak jól éreztem magam, közben pedig védtem a pozíciómat. Pastor sem tett volna másképp az én helyemben.” A Toro Rosso pilótája kissé elmosolyodott Maldonado megjegyzésén. „Elég vicces, hogy Pastor mondta ezt. Többet inkább nem fűznék hozzá.”

Nem ez az első eset, hogy Verstappen nézeteltérésbe keveredett valamelyik kollégájával. Korábban a Lotus pilótája, Romain Grojean vélte úgy, hogy a limburginak bocsánatot kellett volna kérnie a monacoi baleset miatt és Felipe Massa is veszélyesnek nevezte a fiatal sofőr vezetési stílusát.

Jenson Button, a McLaren pilótája óva intette Verstappent attól, hogy nem szép dolog a médiában úgy nyilatkozni, hogy egy kollégája féktesztelte. „Mindannyian felnőtt emberek vagyunk és nem teszünk ilyeneket a Forma-1-ben.”

Jól mennek az edzések
Verstappen kedden akcióba lendült az STR10-essel az osztrák Red Bull Ringen tartott tesztelésen, ahol vizes pályán összesen 97 kört teljesített. Mindez lehetővé teszi a szükséges javítások elvégzését a kocsiján. Ezen kívül magabiztos kilátásokkal kecsegtet a jövő heti silverstone-i brit versenyhétvégére.

„Silverstone jobban fekszik nekünk, mint az osztrák pálya.”, mondta a világbajnokságban jelenleg 14. helyen álló pilóta. „Hosszú egyenesek és gyors kanyarok vannak, és remélhetőleg előnyösek lesznek számunkra.” Verstappen Toro Rossója ebben a szezonban az egyenesekben a végsebességet tekintve alulmarad a versenytársaihoz képest, de a gyors kanyarokban jól teljesít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.