Ösztönember

Verstappen: a karrierem fontosabb, mint a nők

Ecclestone a Forma-1 ura jó tanáccsal látta el Verstappent az osztrák nagydíj utáni közös interjújuk alkalmával.

2015.07.02 21:00ma.hu

A Max Verstappen (17) és Bernie Ecclestone (84) közötti korkülönbség elég tetemes, de közös bennük, hogy mindketten a Forma-1 reflektorfényében állnak. Az extravagáns angol úr életstílusa viszont erősen eltér a fiatal limburgiétól.

Ecclestone a Forma-1 ura jó tanáccsal látta el Verstappent az osztrák nagydíj utáni közös interjújuk alkalmával. „Ne hallgass a többiekre. Tedd csak amit jónak látsz, mert az a legjobb” – mondta a brit. Verstappen elmondása szerint megszívlelte a tanácsot. „Mindent a karrierem köré összpontosítok.”

Arra a kérdésre, hogy a 17 éves holland akkor ezek szerint inkább Ecclestone-nal vacsorázna, mint egy topmodellel, így válaszolt: „Száz százalékig így van! Egy szép nőben nincs olyan, ami az F1-hez kötne, de Bernie-től sokat tanulhatok a sportágról. A karrierem fontosabb, mint a nők. Ebből egy van csak és ki is fogom használni!”

Az F1-nek gyorsabbnak kell lennie

epa

Maga Verstappen is tanácsot adott Ecclestone-nak. „Intézd el, hogy hangosabbak legyenek a kocsik és gyorsabbak legyenek.” A mesés vagyonnal rendelkező brit semmit sem szeretne jobban. „A jelenlegi motoroknak kevés köze van az igazi Forma-1-hez. Akkumulátoruk van és hibrid hajtásuk. Meg folyamatos a kommunikáció a boksz és a pilóta között. Ennek véget kell vetni és meg is teszek ezért mindent Max.”

Verstappen nagyon örült mindennek. „Nagyon jó lenne. Manapság kb. 20% szól a versenyzésről. Túl sok információt kapok bentről. Néha egyszerűen menekülnék ez elől. Tudod hogyan Bernie? Fognám és kikapcsolnám a monitoromat a cockpitben. Az ösztöneimre akarok inkább hagyatkozni.”

30.000-ren Max Verstappen show-ján

Több mint 30 000-ren látogattak el vasárnap az Italia autóverseny napra Zandvoortban, ahol Max Verstappen először vezetett Forma-1-es autót holland pályán.

Korábban ezelőtt Max Verstappen még sosem vezetett Forma-1-es kocsit Hollandiában. Egy kettős bemutató során apjával, Jos Verstappennel is a volán mögé ült. Az idősebb pilóta a Minardi F1-es kocsijával hajtott, ahol az utolsó évét töltötte az F1-ben.

Hangos éljenzés tört ki a nézők között, amikor a két Verstappen a zandvoorti aszfaltcsíkot szaggatta. Az ifjabb Verstappen volt a nap leggyorsabbja 1:21,310-es körével. „Nagyon-nagyon jó volt. Semmihez sem fogható, hogy az apámmal együtt vezethetek a pályán.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.