Könnyű tavaszi tippek a fogyáshoz!

Turbó diéta: így készül a bűntudat-mentes menü!

Fogyni jókedvvel is lehet! Nem hisszük? Próbáljunk ki néhány hatékony trükköt, amellyel nem kell koplalnunk, és megszabadulhatunk a pluszkilóinktól.

2012.03.26 18:55ma.hu

Itt a tavasz, és bizony ideje nekifogni a felesleges kilók leszedésének is, ha vannak. Nem a bikiniszezon előtt kell kapkodni, fokozatosan és egészségesen is le lehet fogyni.

Hogyan lássunk hozzá? Már hallhattunk róla, hogy egyes ételek másra cserélése jelentős fogyással jár. Csapjuk hozzá a többi trükköt is!

1. Készítsük a fasírtot reszelt zöldségekkel!

Kedvenc fasírtunkat zöldségekből is elkészíthetjük. Kalóriamennyiségét ezzel jelentősen lefaragjuk. Gyúrjuk össze a kis gombócokat reszelt cukkini, káposzta vagy répa felhasználásával. Kombináljuk a finom összetevőket és készítsünk "bűntudat-mentes" fasírtot, amely mellé köretnek is fogyasszunk salátát.

2. Teljes kiőrlésű kukoricacsipsz és kekszek

Kis változtatások az étrendben, de nagy súlyvesztés. Könnyen át lehet állni arra, hogy nassolós időszakainkban ne csoki után nyúljunk, hanem tartsunk a kezünk ügyében teljes kiőrlésű gabonából készült ropogtatnivalókat.

Az alacsony kalóriás nassolnivalókkal elodázzuk az éhséget és elegendő mennyiségű tápanyagot kapunk, hogy sóvárgásunkat leküzdjük. Vegyük és együk ezeket!

3. Cseréljük a vajat gyümölcspürére

Készítsük el a legfinomabb süteményeket és kekszeket úgy, hogy csökkentjük a kalóriabevitelt: vaj helyett gyümölcspürét használunk. A banánt, almát, szamócát és más gyümölcsöket is lehet használni, hogy megőrizzük a sütemény szerkezetét és remek ízét.

4. Házi burger

A gyorséttermi hamburgereket kerüljük. Készítsünk inkább otthon házi burgert, akkor biztosak lehetünk abban, hogy azok nem szabotálják a fogyókúránkat...Kombináljuk az alacsony zsírtartalmú húst fűszerekkel, ízletes gyógynövényekkel és zöldségekkel. Szánjunk egy kis időt a főzésre - megéri!

5. Tölteléket önmagában

Ha szeretjük a különféle tortillákat, megehetjük őket - de tészta nélkül! Tésztával ugyanis egy adag 350 kalória, ellenben ha a tölteléket önmagában nézzük, akkor sokkal kevesebb. Megehetjük, csak hogy a sóvárgást leküzdjük, a lisztes tésztát azonban hanyagoljuk. A sovány hús és a zöldségek ugyanis nem ártanak meg, sőt!

6. Fehér és vörös húst együtt ne!


A fehér és a vörös hús kombinálása a legrosszabb, amit diéta idején tehetünk. Ezért, hogy az emésztőrendszerünket ne terheljük, csak egyféle hús legyen a pizzánkon. Például csirkehús. Legyen elég zöldség is a pizzán, hogy kiegyensúlyozza az elfogyasztott húsmennyiséget. Takarítsunk meg adagonként 200 kalóriát ezzel a trükkel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.