Elég néhány élelmiszer-csere

Amire vágytunk: fogyás erőfeszítés nélkül - 6 tippel!

A sok sikertelen, vagy hosszú távon nem működő fogyókúra után célszerűbb módszert változtatni. A kalóriákat úgy faragjuk le, hogy közben élvezzük az ételeket - néhány egyszerű tippel.

2012.03.16 14:53ma.hu

Ha küzdünk a fogyással, az életmódváltoztatás a legjobb megoldás. Régi étkezési szokásaink könnyen szabotálhatják fogyásunkat, ezért egyszerűbb új módszereket bevetni.

Válasszuk a legjobb karcsúsító ételeket - és semmi szükség nincs rá, hogy koplaljunk!

1. Alacsony kalóriás töltelék és köret

Amennyiben drasztikus fogyást akarunk elérni, itt az ideje, hogy megváltoztassuk főzési szokásainkat. Használjunk több zellert, szárított gyümölcsöt, hagymát, fokhagymát és egyéb zöldségeket a töltelékekhez, köretekhez. Így könnyen csökkenthetjük a kalóriabevitelt, amely sokszor inkább a köretből származik, mint a húsból...

2. Krémes leves fehér babbal


Hasonlóan jó ízt adhatunk ételeinknek akkor is, ha alacsony zsírtartalmú összetevőkkel főzünk. A vaj és a tejszín használata helyett pépesített fehér babbal is készíthetjük a krémlevest: turmixgéppel hozhatjuk létre a finom masszát, melyet a leveshez adunk. Egyszerű trükk, de kalóriák százaitól ment meg.

3. Napi egy nassolnivalót cseréljünk zöldségre

Sokat érünk vele, ha napi legalább egy alkalommal egy kis tálka salátával csillapítjuk az éhségünket. Legyen elkészítve mindig, hogy amikor kicsit megéhezünk, kivehessük a hűtőből. A kis zellerszeletek vagy salátalevelek kalóriaszegény öntettel napközben a legjobb lehetőséget nyújtják a súlycsökkentésre.

4. A sajt helyett csipegessünk olívabogyót


Egy kis cserével kalóriaszegényebbé tehetjük szendvicseinket. Hagyjuk ki a sajtot és tegyünk bele antioxidánsban gazdag (az anyagcserét felpörgető) olívabogyót vagy savanyúságot. Takarítsunk meg 100 kalóriát adagonként ezzel egy egyszerű trükkel. Ha mégis szeretnénk sajtot is enni: a parmezán alacsonyabb kalóriatartalmú, mint a társai.

5. Sült krumplihoz szószt

Nem tudunk lemondani a sültkrumpliról? Íme egy trükk, amellyel csökkentjük a kalóriabevitelt. Hagyjuk el a vajat, margarint vagy a sajtot, és alacsony zsírtartalmú szósszal fogyasszuk. Kalóriaszegény összetevőkkel együk, így bűntudat nélkül fogyaszthatjuk.

6. Marhahús helyett csirkét vagy halat


Együnk ízletes ebédet vagy vacsorát, de a marhahúst cseréljük csirkehúsra vagy halra. Csökkentsük kalóriabevitelünket anélkül, hogy kihagynánk a fő étkezéseket - a tartós fogyás titka néhány hatékony élelmiszer-csere. A vörös hús minimalizálásával szintén rengeteg kalóriát takarítunk meg!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.