A titok: egzotikus gyümölcs és csirkemellfilé

7 alacsonykalóriás étel a könnyű fogyáshoz!

Bár számos alternatíva mutatkozik a hatékony fogyásra, legcélszerűbb mégis, ha fokozatosan és nem éhezve karcsúsodunk. Íme néhány ötlet, mivel a legegyszerűbb.

2012.01.23 14:23ma.hu

Relaxáljunk! Nem kell kétségbeesni és kihagyni finom ételeket azért, mert fogyni szeretnénk. Helyezzük inkább a hangsúlyt azokra a falatokra, amelyek ízletesek, de azért elősegítik a súlyvesztést.

Íme 7 tipp - olyan ételek, amelyek fogyasztanak, miközben kellemesen telítenek és igen jóízűek is.

Titkuk, hogy tele vannak értékes tápanyagokkal, amelyek felpörgetik az anyagcserét és így hozzájárulnak a gyors fogyáshoz. Mivel készüljenek tehát az ételeink?

- Polippal:
finom, telítő, de alacsony kalóriás ez a tengeri étel. A polipból egy közepes adag 28 kalória, ha nem hizlaló körettel (például sült burgonyával) esszük, ideális a fogyáshoz. Legyen a heti menü része. Ízletes saláta is készíthető belőle, de teljes ebéd vagy vacsora szintén.

- Licsi gyümölccsel: trópusi gyümölcs, neve a kínai nyelvből származik. Az érett termés húsa a héj levétele után fogyasztható. Bő levű, édeskésen savanyú, zamatos. Egy kisebb adag belőle csupán 16 kalória, építsük be az étrendünkbe, a cukros ételek helyettesítőjeként is kiváló.

- Cukkinivel: ez a közkedvelt zöldség rostban gazdag, de vasat és A-vitamint is tartalmaz. Remek ételek készíthetők belőle, egy csészényi felszeletelt cukkini csak 20 kalória. Sokoldalú és számos egytálétel alapja is lehet.

- Mandarinnal: óriási napi vitamin löketet kaphatunk ebből a gyümölcsből, ahogyan más citrusfélékből is. Rostban is igen gazdag. Egy nagy mandarin 45 kalóriát tartalmaz. Gyakori fogyasztása melegen ajánlott...

- Vörös hagymával: az egészségtelen összetevőket ételeinkben cseréljük vöröshagymára, jó barátunk lesz a fogyásban. Egy közepes méretű hagyma 40 kalória, ráadásul nagy adag rostot szolgáltat a szervezet számára.

- Csirkemell filével:
a jól elkészített hússal nyugodtan fogyhatunk. Javasolt a csirkemellfilét fogyasztani egyéb, magas kalóriás ételek helyett. Zöldségekkel nagyon finom!

- Maracujával: éljünk ezzel a kellemes ízű egzotikus gyümölccsel! Rostban gazdag és nem tartalmaz többet 5 kalóriánál. Készítsünk ízletes mixet az alacsony kalóriás gyümölcsökből - chips helyett ideális választás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.