Kalóriaszegény és karcsúsító ételt kell enni

Rajtunk a sor: látványos fogyás 5 egyszerű étellel!

Az új év eljövetelével mindig fogadkozunk: hogyan változtatjuk majd meg az életmódunkat, hogyan táplálkozunk egészségesebben. Lássuk, milyen ételeket érdemes ennünk, hogy diéta nélkül is látványos eredményt érjünk el?

2012.01.15 09:00ma.hu

A legtöbb ember - különösen, aki nagyon elfoglalt - arra vágyik, hogy felesleges kilóitól gyorsan szabaduljon meg, különösebb erő-ráfordítás nélkül.

A megterhelő diéta egyébként sem a legjobb ötlet, ha valaki a munkában is megfelelően helyt akar állni. Néhány, a kilók apadását elősegítő étellel azonban látványos fogyást érhetünk el diéta nélkül is. Készüljünk viszont arra, hogy ez egy kissé lassúbb karcsúsodási folyamat lesz.

Mit érdemes ennünk?

- Grépfrútot: magas rosttartalmú gyümölcs, amely egyszerű szénhidrátokat tartalmaz. Alacsony kalóriás, C-vitaminban viszont gazdag, nincs benne zsír és kicsi a nátriumtartalma. Kiváló az egészségünkre nézve, és hozzájárul a kilók csökkentéséhez. Egy-másfél grapefruit naponta felgyorsítja a fogyást és csökkenti az étvágyat is.

- Almát: egy alma elfogyasztása ebéd előtt segít, hogy csaknem 180 kalóriával kevesebbet fogyasszunk el, mint ha csak az ebédet ennénk. Könnyű magunkkal vinni az iskolába, a munkahelyre, finom és alacsony kalóriás. Ráadásul megakadályozza, hogy egészségtelen rágcsálnivalók után nyúljunk.

- Tojást: reggelire tojást enni jó gondolat (ha nem vagyunk rá allergiásak). Fehérjetartalmuk hozzájárul, hogy a nap folyamán jóllakottnak érezzük magunkat és elkerüljük az ebéd utáni nassolást. Energiát ad.

Ha reggelire energiával telítő ételeket eszünk, fokozatosan csökkenthetjük az élelmiszer-bevitelt, minél közelebb kerülünk a vacsorához.

- Teljes kiőrlésű gabonát: anélkül veszíthetünk súlyt, hogy jelentősen megváltoztatnánk az étkezési szokásainkat. Kevesebb kalóriát tartalmaznak, és javítják a koleszterinszintet. Használjuk a barnarizst, a zabot, árpát, a hajdinát, a teljes búzát főzés során is, és hamarosan meglátjuk az eredményt.

- Paradicsomszószt és ecetes öntetet:
a hizlaló salátaöntetek helyett érdemes ezeket fogyasztani. Sok kalóriától és különféle vegyi anyagtól kíméljük meg magunkat, viszont beszerzünk egy csomó értékes tápanyagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.