Fektessünk az ízekbe és az egészségbe!

Képek - 6 ínycsiklandó reggeli, 300 kalória alatt!

Finom és tápláló reggelivel egyszerűen harcolhatunk a kilók felcsúszása ellen, és csökkentjük az éhségünket a nap további részében. Az egészséges a legjobb választás!

Hat ínycsiklandó reggeli, 300 kalória alatt! képgaléria

2011.12.05 15:55ma.hu

Lehet édeset enni reggelire, ha megfelelő összetevőket választunk a finomság elkészítéséhez.

Bár sokan így tesznek, a reggelit kár kihagyni az étkezések közül - biztosítja az energiát a délelőtthöz, csökkenti a testsúlyt, és nem leszünk annyira éhesek a nap folyamán.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: health.com

Íme néhány 300 kalória alatti reggeli, amelyet könnyen elkészíthetünk, és örömmel kelünk fel a kedvéért...

- Rántottás burrito: 15 perc alatt kész. 15 gramm fehérjét és egy jó adag fűszert is kap a szervezet általa. Tojással, zsírszegény tejjel, vajjal, alacsony zsírtartalmú sajttal, paradicsomszeletekkel, salsa szósszal és zsírszegény tortilla lappal készítjük. 259 kalória.

- Banános muffin: a szokványos muffint dobjuk fel a finom és tápanyagokban gazdag banánnal. A banán hozzáadásán túl használjunk zsírszegény tejet, kukorica muffin keveréket és főző spray-t. 199 kalória.

- Rántotta füstölt lazaccal és spenóttal:
fehérjében gazdag ébresztő, 210 kalóriával, amely biztosítja az egészséges szívet. A sajt elhagyásával 40 kalóriát takarítunk meg és 2 gramm telített zsírt adagonként.

Az apróbb szendvics méretű falatok olívaolajat, tojást, füstölt lazac darabkákat, alacsony zsírtartalmú krémsajtot, friss spenótot, teljes kiőrlésű kenyeret és snidlinget tartalmaznak.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: health.com

- Görög joghurt, csoki, dió és áfonya parfé: a fekete csokoládé a szívre jótékony hatású antioxidánsokat tartalmaz. Keverjük össze őket a kiváló ízű és egészséges reggeli édességért, majd adjunk hozzá zabpelyhet. 255 kalória.

- A ham and eggs könnyed változata: sonka és sajt pogácsa. Élvezzük a ham end eggs ízét kevésbé hizlaló változatban. Használjunk teljes kiőrlésű lisztet, sütőport, cukrot, egy kis piros paprikát, vajat, alacsony zsírtartalmú sajtot és kevés sóval készült sonkát, zsírszegény túrót és a tojás fehérjét. 217 kalória.

- Zabkása almával: rostban gazdag, a szívre jótékony hatású zsírt és kalciumot tartalmaz. Mogyoróval, zsírmentes tejjel, zabbal, almával, vanília kivonattal, barna cukorral és manduladarabkákkal készítsük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.