A barna cukor szépít és kevesebb kalóriás is!

Barna, arcra és kávéba is szórható! Mi az?

Mára sokan váltottak át a fehérről a barna cukorra, mégsem olyan népszerű egyelőre - pedig számos előnye van, nemcsak szépít, gyógyít is!

2011.09.12 08:29ma.hu

Természetes szépítő és öregedést lassító hatásai miatt sokkal jobb ötlet a kávénkba, ételeinkbe barna cukrot keverni a fehér helyett. Használjuk ki előnyeit!

Ha üde, friss bőrre, arcra vágyunk, mi sem egyszerűbb, mint a barna cukor használata. Igazi bőrradírként működik, és segít, hogy az elhalt hámsejtektől megszabaduljunk.

Fél csésze barna cukrot daráljunk meg kávédarálóban, hogy az állaga lágyabb legyen. (Ha a testünkre használjuk bőrradírként, maradhat a keményebb állag is). Adjunk a darálthoz 3 evőkanál olívaolajat az extra hidratálásért, valamint, ha akarjuk, egy kis szerecsendiót is szórjunk hozzá, a kellemes illat miatt.

Nedvesítsük be az arcunkat, majd vigyük fel rá körkörös mozdulatokkal a masszát. 2 percig tartsuk rajta, majd mossuk le meleg vízzel. Használjuk a "maszkot" kétszer egy héten a tökéletes hatásért.

Sebre is jó!

Gyors segítség - ha megvágtuk magunkat, és hirtelen nincs kéznél más segítség, a barna cukornak gyulladáscsökkentő hatása van, tulajdonságaival megelőzi a fertőzést. Először tisztítsuk meg a sebet vízzel és szappannal, majd tegyünk egy kis barna cukrot rá.

Fedjük le sebtapasszal, és hagyjuk rajta pár óra hosszat. Ismételjük meg a műveletet kétszer 36 óra leforgása alatt.

Legyek ellen bevethető!

Nemcsak a vegyszeres szalag fogja meg a legyeket - a barna cukorba mártott is. Mártsuk petróleum zselébe a papírszalagot, majd szórjuk meg a cukorral. Vonzani fogja a legyeket, amik aztán ráragadnak.

Nem gondolnánk, hogy...

...a barna cukornak sokkal jobb az íze, mint a fehérnek. Már csak emiatt is célszerű inkább ezzel édesíteni italainkat, ételeinket. Kevesebb kalóriát tartalmaz.

Próbáljuk ki a következő receptet: a szeletelt grépfrútot vagy banánt szórjuk meg barna cukorral, majd tegyük ezt az édesburgonya darabokkal is. Friss rozmaringgal ízesítsük, és egy nagyon kevés olívaolajjal, mielőtt betesszük a sütőbe. Nagyon finom!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.