Kiskalóriásat, finomat? Segít a sajt

Fotók - Fincsi, mézes, krémes, sajtos: mindez 80 kalória alatt!

A sajttal készült ételekről hinnénk talán legkevésbé, hogy nem hizlalnak igazán - íme 8 sajtos falat, amelyek 80 kalória alatt maradnak, mégis isteni ízűek!

Finomság: 8 sajtos falat 80 kalória alatt! képgaléria

2011.09.28 16:55ma.hu

Nem minden sajt elfogyasztása dob meg bennünket jó néhány kalóriával. S ha okosan válogatjuk a hozzávalókat, igen finom nassolnivalók vagy akár vacsorának is megfelelő falatok készülhetnek vele.

Íme 8 sajtos falat, amely 80 kalória alatt marad.

- 56 kalória:
egy műzlis tálnyi, levegőn pattogtatott kukorica negyed teáskanál fokhagymával és egy evőkanál reszelt parmezán sajttal ízesítve

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: health.com

- 74 kalória: vigyázat, minden falat számít ennyinek. 1 teáskanál kéksajt egy friss, fél fügére kenzve, negyed teáskanál mézzel megkenve.

- 65 kalória: egy kis darab svájci sajtkockába szúrjunk bele fogvájó segítségével egy bébispenót levelet és egy nagyobb mediterrán olívabogyót.

- 65 kalória: sajttal és spenóttal töltött, teljes kiőrlésű tésztával betekert előétel falatkák

- 72 kalória: 9 darab zsírszegény burgonya chips, cheddar sajttal

- 64 kalória: szeljünk egy kis bagettszeletre francia brie (fehérpenészes lágysajt) sajt szeletet, a tetejére kerüljön sült piros paprika.

- 74 kalória: tekercsenként tartalmaz ennyi kalóriát a krémes lazac tekercs. Csavarjunk a füstölt lazac szeletekbe 2 teáskanálnyi zsírszegény sajtkrémet és egy zsázsa (vízitorma) hajtást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.