Kisebb tányér is hozzájárul a kevesebb evéshez

Nevetséges trükkök, de 500 kalória mínuszt jelentenek!

Nem kell lemondani finomságokról, de néhány trükkel több száz kalóriával kevesebbet eszünk-iszunk meg belőlük, ami nem kevés!

2011.09.07 19:00ma.hu

Kalóriát lefaragni úgy is lehet, ha a kedvenc ételeink elkészítését kicsit megváltoztatjuk, vagy kevesebbet, kisebb adagot fogyasztunk belőlük, mint általában.

Nézzük, mekkora különbséget érhetünk el csak egy kicsi változtatással. A reggeli, méretes, habos kávét kérjük hab és cukor nélkül! Talán részletezni sem kell, hogy egy agyondíszített, csokiöntetes, nagy kiszerelésű kávé akár 290 kalóriát is érhet...

Ha mindenből csak a felét tesszük bele, már 22 kalóriával kevesebbet fogyasztottunk el.

Pattogatott kukorica nélkül nem is mozizás a mozizás! Otthoni tévézéshez azonban készítsünk magunk popcornt.

A zacskós kukoricát, só és vaj nélkül pattogassuk ki a mikróban, nagyjából 900 kalóriát megtakarítva.

Minisüteményeket fogyasszunk csak. Egy kis méretű, nem sok hizlaló dologgal felturbózott muffin jó ötlet. 500 kalóriával kevesebbet viszünk be így a szervezetünkbe.

A szendvicseinket készítsük teljes kiőrlésű kenyérből, zsemléből, és csak olyan felvágott kerüljön bele, ami nem hizlal: kolbász semmiképp se!

Talán mulatságosnak hangzik, de ha kisebb tányért használunk az étkezéshez, nagy eséllyel kisebb adagokat is eszünk.

A kutatók szerint ezzel a trükkel 22 százalékkal kevesebb kalóriát "lapátolunk" magunkba. Ha minden étkezésnél a kisebb tányért vesszük elő, akár 500 kalóriát is megtakaríthatunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.