Kolbász és szalonna: bye, ha nem kell a háj...

Alacsony kalóriás, egészséges reggelik minden napra!

Mi is a reggeli célja? Az, hogy a délelőttre feltankoljuk magunkat energiával. Válasszunk hát a hizlalók helyett finom, telítő, de alacsony kalóriás ételeket!

2011.10.07 14:25ma.hu

Nos, igen - a kolbász és a szalonna igen csábító lehet, ha nem is korán reggel, de este biztosan. Persze aki rendszeresen reggelizik, ebben az időpontban is beiktathatja.

Ha azonban nincs szükségünk felesleges kilókra és igazán egészséges, telítő, alacsony kalória-tartalmú, de energiát adó reggelit szeretnénk, próbáljuk ki a következőket.

- Füstölt lazacos-baconos szendvics: egy kerek péksütemény, krémsajttal nagyjából 575 kalória és 25 gramm zsír. Hasonló ízű reggelit állíthatunk össze, ha összekeverünk 2 evőkanál zsírszegény krémsajtot, 1 szelet főtt pulyka bacont, 1 kis szelet füstölt lazacot, 1 evőkanál vágott vöröshagymát és felszeletelt uborkát, ugyancsak 1 evőkanálnyi mennyiségben. Egy paradicsom szelet is mehet a pirítósra vagy a muffinba. Így 206 kalóriát és 5 gramm zsírt fogyasztunk el.

- Trópusi reggeli: keverjünk össze 2/3 csészényi zsírmentes túrót 1-2 csepp kókusz kivonattal, egy kis fahéjjal, és egy csomag nullkalóriás édesítőszerrel. Majd vágjunk hozzá a tálba friss kiwit, epret, 1 és fél evőkanálnyi édesített kókuszt, és 1 és fél evőkanál vágott száraz pekándiót. 230 kalória és 5 gramm zsír.

- Almás zabétel: nagyon sokat segít, ha éhesek vagyunk! Még 7 gramm rostot is tartalmaz. Egy csésze vizet, fél csésze zabot, 1 csésze nem édesített vaníliás mandulatejet vagy sima tejet, szeletelt almát, 1/4 evőkanál vanília eszenciát, 1/4 evőkanál fahéjat, nullkalóriás édesítőt (vagy egy nagyon kevés cukrot), és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 12-15 percig főzzük. 246 kalória, 5,5 gramm zsír.

- Fehérjében gazdag tojásos étel: főzzünk meg egy nagyobb lábasban 2 szelet sovány pulykahúst, sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá 5 tojás fehérjét és keverjük össze. Két szelet felvágott, mikróban melegített pulyka bacont is adhatunk hozzá, majd fél csésze szeletelt paradicsomot szórjunk bele. Ismét sózzuk és borsozzuk. Friss és nagyon finom. 250 kalória, 9,5 gramm zsír.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.