Jobb, mint a gyorséttermi "ámokfutás"

Vigaszételek, amik nem hizlalnak!

Ne vessük rá magunkat az első kirakatban árválkodó fánkra, ha rossz a kedvünk: hazáig eljutunk valahogy, ahol elkészíthetjük az egészségesebb változatot is.

2011.10.05 15:55ma.hu

Ismerős a szituáció: ha búslakodásnak eresztjük a fejünket, könnyen egy sarki gyorsétteremben találjuk magunkat.

Ilyenkor az ember gondolkodás nélkül ráveti magát egy csokis fánkra, egy palacsintára, egy sajtburgerre. Aztán pedig nézhetünk, hogy ez a farmer előző hónapban még ránk fért...

Fotó: redbookmag.com

Nem minden "vigaszétel" árt azonban a vonalainknak. Fogyaszthatjuk őket kicsit másképp is, és nem kell mellőznünk a finomságokat az étrendünkből. Csupán az összetevőkön kell egy kicsit változtatnunk. Íme néhány példa.

Palacsinta:


A fehér lisztet, amelyet minden palacsinta (és egyéb sütemény) készítéséhez használunk, cseréljük teljes kiőrlésű búza- vagy zablisztre. A minimális cukor belefér, de készülhet édesítőszerrel is. A zsíros, hizlaló töltelék helyett pedig jöhet a gyümölcsbefőtt és a juharszirup.

Lasagna:

Engedjünk fel két doboznyi fagyasztott spenótot, mossuk meg, majd fektessük a lasagna lapok közé a hizlaló sajt helyett. Több telítő rost és kevesebb kalória!

Brownie:

Ugyanolyan ízt érhetünk el, ha a cukornak csupán egynegyedét használjuk fel az elkészítéséhez. A szerkezetét sem változtatjuk meg jelentősen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.